4 Personer
75 g hvidt brød i skiver, uden birkes
¾ dl rosiner
¼ dl kokosmel
1 æg
2 ½ dl sødmælk
1 dl sukker
25 g smeltet smør eller margarine
1 tsk vaniljesukker
½ tsk stødt kanel
½ tsk reven muskatnød
Romsauce:
75 g smør
2 ¼ dl flormelis
1 stor eller 2 små æggeblommer
¾ dl rom
Lad skorperne blive på brødet. Skær brødskiverne i terninger og læg dem i et ovnfast fad, der rummer 1 liter.
Kom rosiner og kokosmel over.
Pisk ægget og tilsæt mælk, sukker, smeltet fedtstof og krydderier. Hæld æggedejen over brødet.
Bag ved 175º til buddingen er blevet gylden, ca 40 min.
Lav saucen imens.
Skær smørret i bidder og kom det i en kasserolle.
Tilsæt flormelis og lad det stå i 30 min.
Varm smør og flormelis på svag varme til sukkeret er blevet absorberet, og blandingen er tyk og cremet. Rør hele tiden med en træske.
Tag kasserollen af varmen og tilsæt æggeblomme.
Tilsæt rom og rør godt rundt.
Lad saucen blive i gryden og varm den op lige inden serveringen.