Let og nærende salat med kylling og æbler, der kan være klar
på kun 15 minutter.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 15 min.
#
Salatdressing:
2 dl cremefraiche
1 dl kefir
1-2 tsk karry
1 stor citron
salt og peber fra kværn
1 fed hvidløg
Til salaten:
2 syrlige æbler
150 g friske champignon
½ stegt kylling
2 stilke blegselleri
2 skiver kogt skinke
½ iceberg salat
*
1. Rør cremefraiche med kefir og karry.
Tilsæt 1 spsk citronsaft, salt og peber samt et presset
hvidløgsfed.
Rør det godt sammen.
Stil skålen tildækket i køleskabet.
2. Pres resten af citronsaften ned i en salatskål.
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i meget tynde
både, der vendes i citronsaften.
3. Rens de friske champignon og skær dem i skiver.
Fjern skind og ben fra kyllingen og skær kødet i mundbidder.
4. Skyl blegsellerien og skær den i tynde skiver.
Skær skinken i strimler.
Snit salaten fint.
Kom alle ingredienserne ned i salatskålen og bland det hele
godt.
5. Hæld salatsaucen over salaten og vend den, til alt er
vædet med dressingen - eller server den til i en skål, så hver især kan komme
dressing på efter ønske.
6. Denne salat er velegnet som frokostret eller på en
buffet.
Server små hjemmebagte boller eller lune flûtes til.
Rester af kylling egner sig godt som fyld i salater.
Her en rissalat og en æblesalat.