Sprødstegt
blodpølse med æblemos og kanelsukker er hyggelig julemad.
Arbejdstid:
30 min. Stege/kogetid. ca. 15 min. 4 personer
#
350-500
g blodpølse
25
g smør
Æblemos:
¾-1
kg madæbler fx Belle de Boskoop
100
g sukker
1
dl vand
Kanelsukker:
2 spsk
sukker
1 spsk
stødt kanel
*
Skræl
æblerne, fjern kernehusene, og skær æblerne i både.
Smelt
sukker til lys karamel i en tykbundet gryde.
Tilsæt
æblestykkerne og vand, og kog i 5-8 min. under låg, til æblerne er helt møre.
Mos
æblerne med et piskeris eller evt. en stavblender.
Flå
skindet af blodpølsen, og skær den i ca. 1 cm tykke skiver.
Steg
dem gyldne på begge sider på en pande med smør de skal have 1-2 min på hver
side.
Server
blodpølsen med æblemos og kanelsukker.