Begynd ugen med en lækker æggekage med masser af fyld.
Varier grønsagerne med det, du har i grønsagsskuffen eller bedst kan lide, og
tilsæt evt. en rest kogte kartofler.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20
min. Stegetid: 15 min.
#
100 g grønne bønner
1 rød peberfrugt
2 tomater
3 forårsløg
125 g bacon eller røget flæsk
5 æg
1 dl mælk
salt og peber
1 bundt purløg
Tilbehør: groft brød
*
Rens bønnerne, og skær dem i lidt mindre stykker.
Kog dem i 4-5 min i letsaltet vand, og dryp dem af i en
sigte.
Rens peberfrugten, og skær den i små stykker.
Skyl tomaterne, og skær dem i terninger.
Rens forårsløgene, og snit dem fint.
Steg bacon eller flæsk sprødt på en pande.
Dryp skiverne af på et stykke køkkenrulle, og hæld det meste
af fedtet fra panden.
Pisk æg og mælk sammen.
Bland bønner, peberfrugt og tomater i.
Hæld æggemassen på panden, og lad den stivne ved svag varme.
Læg bacon- eller flæskeskiver på æggekagen, før massen er
blevet helt stiv.
Drys med forårsløg, og lad den stege helt færdig.
Krydr med salt og peber, og drys rigeligt fintklippet purløg
på før servering.
Server brød til.
TIPS: Hvis du bruger bacon til æggekagen, så vælg den tørsaltede
bacon. Den er ikke tilsat vand, og svinder derfor meget lidt ved stegning.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin