Logo

Ostesuppe lækker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ostesuppe lækker 

 

Denne cremede ostesuppe indleder ofte måltiderne i Mellemeuropa. Serveret med sprøde croutoner bliver den et mættende måltid.

• Du kan fint erstatte mælken med grønsagsbouillon. Godt for dig som vil spare på kalorierne eller som ikke tåler mælk.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 40 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Ostesuppe lækker

1 stort løg

60 g smør eller margarine

4 spsk hvedemel

½ l mælk

½ l grønsagsbouillon (2 terninger) eller fond

1 nip kommen

salt og sort peber

150 g gruyereost

1 stort bundt purløg

2forårsløg

*

 

Fremgangsmåde:

1 Pil løget og hak det fint.

Smelt fedtstoffet i en gryde, læg løgene i og svits dem, til de er blanke og klare.

Drys melet over og lad det fa farve under omrøring.

 

2 Spæd med mælk og grønsagsbouillon, lidt ad gangen, under stadig omrøring, så der ikke dannes klumper.

Krydr suppen med kommen, salt og peber.

Lad den simre under låg ved svag varme i 30 min.

 

3 Skær skorperne af osten og riv den fint.

Skyl purløget og hak det fint.

Skyl og tør forårsløgene.

Snit dem fint, Brug også det grønne.

 

4 Bland ⅓ af den revne ost i suppen og rør rundt.

Bland resten af osten med purløg og forårsløgringe.

Fordel oste- og løgblandingen i bunden af opvarmede suppeskåle.

Hæld suppen i skålene.

Garner med lidt grønt og ristede brødcroutoner (se Tips & råd).

 

Tips & råd


Ostesuppe lækker 

Gruyereost er en fyldig ost, som kommer fra Schweiz. Du kan også anvende andre fyldigt smagende oste såsom Appenzeller, Cheddar eller Pecorino.

 

Brødcroutoner: Skær 2-3 skiver hvidt brød i tern. Rist dem i ovnen på 250 °C.

Hvis du synes om hvidløg, så pres et fed hvidløg hen over croutonerne.

Brødterningerne kan også steges i lidt olie på en pande.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 457 = kj 1919

Kulhydrat 31 g Protein 18 g Fedt 29 g (57%) Fibre 2 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.380 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her