Denne cremede ostesuppe indleder ofte måltiderne i
Mellemeuropa. Serveret med sprøde croutoner bliver den et mættende måltid.
• Du kan fint erstatte mælken med grønsagsbouillon. Godt for
dig som vil spare på kalorierne eller som ikke tåler mælk.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 40 min. 4 portioner
# Råvarer til Ostesuppe lækker
1 stort løg
60 g smør eller margarine
4 spsk hvedemel
½ l mælk
½ l grønsagsbouillon (2 terninger) eller fond
1 nip kommen
salt og sort peber
150 g gruyereost
1 stort bundt purløg
2forårsløg
*
Fremgangsmåde:
1 Pil løget og hak det fint.
Smelt fedtstoffet i en gryde, læg løgene i og svits dem, til
de er blanke og klare.
Drys melet over og lad det fa farve under omrøring.
2 Spæd med mælk og grønsagsbouillon, lidt ad gangen, under
stadig omrøring, så der ikke dannes klumper.
Krydr suppen med kommen, salt og peber.
Lad den simre under låg ved svag varme i 30 min.
3 Skær skorperne af osten og riv den fint.
Skyl purløget og hak det fint.
Skyl og tør forårsløgene.
Snit dem fint, Brug også det grønne.
4 Bland ⅓ af den revne ost i suppen og rør rundt.
Bland resten af osten med purløg og forårsløgringe.
Fordel oste- og løgblandingen i bunden af opvarmede
suppeskåle.
Hæld suppen i skålene.
Garner med lidt grønt og ristede brødcroutoner (se Tips
& råd).
Tips & råd
Gruyereost er en fyldig ost, som kommer fra Schweiz. Du kan
også anvende andre fyldigt smagende oste såsom Appenzeller, Cheddar eller
Pecorino.
Brødcroutoner: Skær 2-3 skiver hvidt brød i tern. Rist dem i
ovnen på 250 °C.
Hvis du synes om hvidløg, så pres et fed hvidløg hen over
croutonerne.
Brødterningerne kan også steges i lidt olie på en pande.
PR. PORTION: Energi: Kcal 457 = kj 1919
Kulhydrat 31 g Protein 18 g Fedt 29 g (57%) Fibre 2 g