Logo

Rødbede-risotto - 10e%

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Risotto er lækkert som en selvstændig ret, men opskriften nedenunder er dog tænkt som tilbehør til en grillaften eller lignede. Til 4 personer
 
300 g rødbeder
2 løg
1 stor gulerod
100 g selleri
2 tsk olie
100 g risottoris
1 dl hvidvin eller Noilly Prat
1 liter vand
2 tsk hønsebouillon (pulver)
salt og peber
evt. vineddike
100 g salattern - en slags fetaost med kun 4 ½ % fedt
100 g bacon
dild til pynt
evt. ½ citron
 
Rødbeder, løg, gulerødder og selleri renses og skæres i tern.
Grønsagsternene sauteres på en pande med 2 tsk olie i et par min., til de begynder at blive klare.
Risene vendes i og sauterer med ca. 1 min. ved svag varme, inden hvidvin eller Noilly Prat tilsættes og koger lidt ind, så alkoholen fordamper.
En øsefuld kogende vand og bouillonen koges ind i risene under omrøring, og når den er opsuget, spædes med en ny øsefuld kogende vand. Fortsæt på denne måde i ca. 20 min., til risene er bløde og møre, men stadig har lidt bid.
Inden serveringen smages til med salt, peber og evt. lidt vineddike. Risottoen anrettes i et fad, drysset med salattern, ristet bacon, dild og evt. en citronbåd.
 
Tips: Hvis man er i besiddelse af noget stegesky, kan den med fordel tilsættes risene i starten sammen med bouillonen.
Hvis man ønsker at tilsætte kød eller ristede grønsager, som fx svampe, spinat eller som her bacon, bør man stege det færdigt på en pande og vende det i risene til sidst.
 
Næringsberegning pr. person.
Fedt:           1,9 g   10e%
Protein:        9,5 g  20e%
Kulhydrat:    31,5 g 69e%
Alkohol:       1 e%
Kostfiber:    2,1 g
Energiindhold: 778 kJ

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.773 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her