1 stor kalvemørbrad ca. 1 kg
1 bæger hummerhaler i vand ca. 250 g drænet
Marinade:
6 spsk sojasauce
4 spsk sesamolie
2 spsk hummerhalevand
1 tsk peberblanding
Hummerhalesauce:
25 g smør
½ tsk tørret estragon
6-8 safrantråde
1-2 spsk kyllingefond
2 dl appelsinjuice eller saft af 2 appelsiner
1½-2 dl piskefløde
de resterende hummerhaler
salt og peber
1-2 tsk sukker efter smag
1 spsk smør til lige før servering
*
Mørbraden pudses fint, og med en skarp kniv skærer du mørbraden op på langs, så du får plads til hunnerhalerne, i forlængelse af hinanden.
Gem lidt hummerhaler til saucen.
Mørbraden rulles forsigtigt sammen og snøres med madsnor.
Marinaden røres sammen og hældes over mørbraden.
Lad den marinere i ca 1 time, evt. i en plasticpose i køleskabet.
Gem marinaden til pensling under grilning.
Sauce: I en gryde smeltes smør, tilsæt fond, appelsinjuice og estragon.
Saucen koger ind i ca 5 minutter.
Herefter tilsættes piskefløde og safran.
Saucen simrer ved meget svag varme ca 15-20 minutter.
Tilsæt de resterende hummerhaler, smag til med salt, peber og sukker.
Saucen stilles til side, indtil mørbraden er klar.
Inden servering opvarmes saucen og vendes med smør.
Ved grillen: På en velsmurt rist brunes mørbraden på alle fire sider, i 2-3 minutter pr side.
Over direkte varme.
Pensl med den resterende olie/sojamarinade, når den vendes.
Når mørbraden har den rigtige farve på alle sider, flyttes den til indirekte side, hvor den griller færdig i 15-20 minutter.
Pensl med jævne mellemrum.