Eller rettere sagt: bøf som den spises i Firenze. Dette er italiensk mad når den er bedst: Enkelt tilberedt og enormt velsmagende. Her er noget af det bedste som kan grilles, en stor bøf med salt, peber, olivenolie og citron. I gamle dage brugte man smør i stedet for olivenolie. Det er heller ikke helt dumt. Bare erstat olien med et par spiseskefulde smør og måske en spiseskefuld hakket persille. Skræmmende godt!
Brug direkte grillning ved høj temperatur.
Forberedelse: 10 minutter. Grilltid ca 15 minutter
1 T-bone-steak, 3 cm tyk (alternativt: entrecote eller oksekotelet)
havsalt og kværnet sort peber
extra virgin olivenolie
1 stor citronbåd
A. Drys godt med salt og peber på begge sider af bøffen.
Pensl grillristen med olie og læg bøffen på; grilles i 3 minutter.
B. Vend bøffen og grill videre til bøffen er færdig.
Læg den på en stor (helst varm) tallerken.
C. Hæld lidt god extra virgin olivenolie over.
Server med en stor citron båd ved siden af.
Saften skal klemmes ud over bøffen lige før den spises.
Tips:
Denne ret kan også serveres med lidt frisk rosmarin eller salvie.
Drys de friske krydderurter ud over kødet mens du griller det, og tilmed ud over den færdige bøf.
I Italien bliver der sjældent serveret tilbehør til denne ret, men det er godt med nogle kartofler (måske grillede).