Logo

Grønsagsbrød, ild-ristet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Start med forberedelserne til denne ret dagen før din grillfest. Du kan tilføje næsten alle slags smage til dette brød. Rød eller grøn pesto, spinat, brøndkarse og forskellige oste passer alle sammen.

Det er sådan et rustikt brød, der skal bruges til retten her.

 

Start med forberedelserne til denne ret dagen før din grillfest. Du kan tilføje næsten alle slags smage til dette brød. Rød eller grøn pesto, spinat, brøndkarse og forskellige oste passer allesammen til de grillede grønsager.
 
1 portion 'Ildristede middelhavsgrønsager' (se opskrift)
1 rustikt rundt brød, der måler cirka 25 cm i bredden
3-4 spsk tapenade (pasta af sorte oliven)
50 g blade fra natviol
225 g Mozzarella, skåret i meget tynde skiver
1 lille bundt frisk basilikum, skåret i fine strimler
salt og friskkværnet sort peber
 
Skær en skive på 1 cm af toppen af brødet.
Udhul brødet med dine fingre, så du laver et hylster med vægge, der er cirka 1 cm tykke. Pensl indersiden af hylsteret med lidt af det tiloversblevne marinade fra de 'Ildristede middelhavsgrøntsager'og smør så let med noget af tapenaden.
Beklæd brødets inderside med natviolbladene.
Så snart grøntsagerne er stegt, fjern dem fra grillen og stabl dem op inde i brødet, idet du strøer lidt basilikum og krydderier på hvert lag - først auberginen, så Mozzarellaen i skiver, de røde peberfrugter, de gule peberfrugter, løgene og courgetterne og så smører du til sidst den resterende tapenade ovenpå.
Varmen fra grønsagerne vil smelte osten lidt og få natviolbladene til at krølle sammen.
Sæt toppen af brødet på igen og pak det hele ind i et stykke fedttæt papir og så i et stort stykke husholdningsfilm.
Læg brødet ind mellem to skærebrætter af træ og læg vægt på ­masser af uåbnede dåser kan bruges til det - og sæt det til afkøling et sted natten over.
Pak brødet op og skær det ganske enkelt i tykke skiver til serveringen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.795 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her