Logo

Skaldyrsstuvning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

75 gram pillede rejer
100 gram kogte krebsehaler (evt. jomfruhummerhaler)
1 dåse muslinger (250 gram)

Stuvning:
25 gram smør
20 gram hvedemel (ca. 2 spsk )
1 dl tør hvidvin
½ dl muslingelage
1 ½ dl fløde

Skær krebsehalerne en gang igennem på langs.
Hæld lagen fra muslingerne - og gem den.
Befri evt. muslingerne for strengen og den lille "sorte" kugle.

Stuvning:
Smelt smørret i en tykbundet gryde.
Rør det sammen med melet.
Spæd langsomt og under omrøring med vin, muslingelage og fløde.
Rør stuvningen glat og ensartet og lad den koge svagt i 6-7 minutter.
Kom skaldyrene i stuvningen.
Lad dem varme godt igennem uden at koge.
Smag til med salt og peber.

Tips:
Skaldyrsstuvningen kan serveres alene med ristet brød eller butterdejssnitter, eller den kan bruges som fyld i fx. Usødede pandekager.

Krabbekød og/eller hummerkød kan både erstatte og supplere de her anvendte skaldyr. Ligesom smørdampede champignon er god fyld. Stuvningen kan krydres med 1 knivspids safran, før den koger igennem.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.053 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her