Logo

Kåldolmere med braiserede grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kåldolmere med braiserede grønsager

Fars:
600 g hakket kalv og flæsk,
1 tsk. salt,
3 æg,
100 g hvedemel,
peber,
2 dl mælk,
1 løg.
1 hvidkålshoved.

Sauce:
60 g fedtstof,
60 g hvedemel,
1 l bouillon,
kulør.

Braisering:
1 gulerod i små tern,
¼ knoldselleri i små tern,
4 laurbærblade.

Tilbehør: Kogte kartofler og hakket persille.

Fars:
Rør det hakkede kød med saltet, til det bliver sejt.

Tilsæt æg, hvedemel, peber, mælk og hakket løg.

Rør farsen, til den er ensartet.
Læg hvidkålshovedet i en gryde med kogende vand.

Efterhånden som bladene bliver smidige, pilles de af.

Der skal bruges 12 blade.
Skær stilken fra og fordel farsen i bladene.

Fold dem sammen og bind dem med bomuldssnor.

Sauce:
Smelt fedtstoffet i en gryde og rør hvedemelet i.

Tilsæt bouillonen og lidt kulør.

Lad saucen koge i 10 min.

Braisering:
Læg laurbærblade, gulerod og selleri i bunden af et ildfast fad.

Læg kåldolmerne ovenpå og hæld saucen ved.
Bag dem i ovnen ved 180°C i 40 min.

De første 20 min. skal de være tildækket med alufolie.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.909 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her