Der er ikke mange fisk, som kan serveres, så man virkelig oplever fremmede varme landes himmelstrøg. Men det kan rødfisken. Prøv bare at se her: Det kunne godt være Jamaica, Trinidad eller Zanzibar. Til 4 personer:
1-2 rødfisk, cirka halvandet kilo
lidt madolie
2 røde chilier
4 limefrugter
1 spsk honning
1 tsk korianderfrø
2 løg
2 hvidløg
600 g kassavarødder
4 forårsløg
4 tomater
½ bundt koriander
Skrub skællene af rødfisken, skær bugen op, og fjern indvolde og mave (eller få fiskemanden til det).
Skyl grundigt.
Snit et par steder på siden af fisken med en stor kniv, og krydr den grundigt med salt og peber.
Hak hvidløg og chili helt vildt fint, og kom det i en skål med fintrevet limeskal og saften fra limefrugterne.
Fortsæt med honning og lidt madolie.
Vip korianderfrøene ned på en pande, og rist dem, indtil de begynder at dufte dejligt. fjern dem fra varmen og knus/stød dem til et grynet pulver, der hældes i skålen til resten af ingredienserne.
Rør så herligheden sammen.
Læg din skønne fisk i et fad, hæld marinaden ud over, og pak fisken godt ind i den.
Tag nu kassavarødderne og skræl dem, læg dem derpå i en gryde med letsaltet kogende vand, og kog dem i 5-6 minutter, slå så vandet fra og køl dem ned.
Løft fisken op af fadet, og læg kassavastykkerne heri sammen med løgene, der er skåret i grove både, vend det nu godt ind i marinaden, og krydr med salt og peber.
Læg så fisken over, og slut til sidst med alufolie.
Sæt fadet i ovnen, og bag i 15 minutter ved 175ºC.
Tag fadet ud og fjern alufolien.
Skær forårs løgene i meget tynde skiver, del tomaterne i tern, og drys det hele ud i fadet.
Hæld også cirka 1 dl vand ved.
Stil fadet tilbage i ovnen, og bag yderligere 10-15 minutter, alt efter hvor stor rødfisken er.
Du kan tjekke fisken ved at stikke en lille kniv ned i siden på den og halvt igennem:
Hvis væsken, som kommer op, er klar, er fisken færdig.
Tag fadet ud, drys grofthakket. frisk koriander ud over, og server straks, iført badetøfler, sommershorts og højt humør!