Logo

Pighvarfilet med morkler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
(10 personer)

# Ingredienser 
1 pighvar a 3 kg
50 g tørrede morkler
100 g finthakket skalotteløg
1 kg halskød fra kalv i store stykker
6 fed hvidløg
1 kvist timian
200 g frisk pasta
1 ¼ l. oksekødsbouillon (evt. vand)
40 grønne aspargeshoveder
Smør, olivenolie, salt, peber
 

* Tilberedning

Varm ovnen op til 230 °C.
Udblød morklerne i lunkent vand i ½ time.

Læg kalvekødet i et fad og stil det i ovnen i 15 minutter.
Vend kødet undervejs.
Stil fadet på et gasblus og deglaser med oksekødsbouillon.
Tilsæt hvidløg, timian og reducer ved lavt blus i ½ time.
Hæld fonden gen­nem en si og stil til side.

Confitér skalotteløget i 50 g smør ved 80 °C i 1½ time.
Skær fileterne af pighvarren og fjern skindet.
Skær kødet ud i 10 pæne stykker.

Skær halerne af morklerne, del dem på langs og rens dem.
Dæk morklerne med vand i en lille gryde og kog dem i 8 minutter.
Hæld vandet fra og lad morklerne dryppe af i et dørslag.
Smelt 30 g smør og sauter morklerne 4 minutter.
Krydr med salt og peber, vend skalotteløgs-confiten i og hæld kalveoksekødsfonden på.
Hold saucen varm.

Kog aspargeshovederne 3 minutter i saltet vand. Hold dem varme.
Kog pastaen al dente.

Varm olien i en pande, krydr pighvarfileterne og steg dem 2 minutter på hver side.
Fordel lidt pasta på tallerkenerne, læg et stykke fisk ovenpå og 4 aspargeshoveder på hver.
Hæld lidt morkelsauce over og server.
 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.110 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her