Logo

Skidenæg med "gistet brød"

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 Skidenæg med gistet brød

4-12 æg
Mælk
Hvedemel
Fiskesennep
"Gistet brød": Rugbrød
Tilbehør: Stegt flæsk
 
Æggene koges, til de er hårdkogte.
De pilles, halveres på langs og lægges med den buede side opad i et serverings­fad.

Der laves en mælkesovs af hvedemel og mælk.
Saucen tilsættes fiskesennep efter smag og lunes til kogepunktet.
Saucen hældes over æggene og der drysses med brøndkarse.
 
I ældre tid "gistede" man det rå brød ved at sætte det på en bageplade og i kort tid sætte det i ovnen, hvor der endnu var klare flammer.
Det lukkede skorpen og gav et godt saftigt brød.
I dag må vi klare os med grillen i ovnen eller brødristeren.
Retten serveres med stegt flæsk.
 
Denne opskrift på Skidenæg stammer fra Hjortsvang 5 km nord for Tørring, hvor den blev serveret ved påsketid.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.966 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her