Logo

Råmarineret laks med dadler og fennikel i orangesirup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lod laksen indgå i den traditionelle julefrokost eller server den som for­ret, måske nytårsaften! Det er dog nødvendigt at starte på opskriften 3­4 doge før laksen skal serveres. (4 personer)
 
600 g laksefilet i et helt stykke
6 dadler
1 fennikel
 
Marinade til laksen:
1 spsk tørret koriander.
1 spsk mørk muscovadosukker
½ grøn chili
Skal og saft af 1 lime
Saft af ½ citron.
 
Orangesirup:
Saft af 2 appelsiner
Saft af 2 grapefrugter
1 dl hvidvin
2 dl rå rørsukker
 
Fjern eventuelle ben fra laksefileten og frys laksen i minimum et døgn.
Det er absolut nødvendigt at gøre dette!
Optø laksen i køleskabet.
 
Marinade: Kør alle ingredienser til en jævn masse på blenderen.
Gnid marinaden godt ind i laksen, pak den i bagepapir og derefter i en pose.
Lad laksen marinere i 1-2 døgn.
Tør eventuel overskydende marinade af, lige inden laksen skal serve­res.
Skær papirstynde skiver af laksen, hvis der skæres meget skråt, fås flotte og store skiver.
 
Orangesirup: Kog en sirup af citrussaft, hvidvin og sukker. Køl lidt af.
 
Skær fennikel i meget tynde skiver. gerne på en pålægsmaskine eller med en skarp kniv. Fjern stenene fra dadlerne og snit dem i tynde strimler på langs.
Hæld den lune orangesirup over fennikelspåner og daddelstrimler og lad dem trække et par timer.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.069 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her