En barmfager frilandskylling, simret mør i fond med soja, lakridsrødder, ingefær, stjerneanis og chili får aromatisk smag og fast kød.
Server med jasmin- eller basmatiris, ristede mandler og frisk mango.
Til 4 personer:
1 frilandskylling eller 2 kyllinge bryststege, 1,5 kg
Kogelage:
4 dl kinesisk soja
1,5 dl halvtør sherry
2 lakridsrødder
8 stjerneanis
75 g skrællet frisk ingefær
1 flækket rød chili u. kerner
skal af en øko-appelsin
2 spsk rørsukker
9 dl vand
Læg kødet i den kogende lage. Dæmp varmen, væden må nu kun boble ganske let. Lad fuglen snurre ca. 1,5 time, vend den en gang eller to, og lad den derefter afkøle 1-2 timer i fonden.
Anret kødet lunt, eller gem det i køleskabet til kold servering. Giv lidt skummet fond til som dip.
Tips: Fonden med lakrids kan du genbruge. Si og skum den, opbevar den i en lukket beholder i køleskabet. Fonden kan sagtens holde sig en måned, bare du giver den et opkog en gang om ugen. Fonden kan også bruges til svinekød.