Logo

Chokoladepie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
150 g smør
3 dl hvedemel
2 spsk sukker
reven skal af ½ citron
1 æggeblomme
2 spsk vand
Fyld:
2 ½ dl mælk
1 æg
2 æggeblommer
1 spsk hvedmel
100 g mørk chokolade
3 tsk vaniljesukker
Marengs:
2 æggehvider
¾ dl sukker
1 spsk mandelflager

Kom fedtstof, hvedemel, sukker, citronskal, æggeblommer og vand i køkkenmaskinen og kør det hele til en smidig dej.
Tryk dejen ud i en pieform, ca 25 cm i diameter.
Lad den stå koldt ica 15 min.
Hæld mælken i en tykbundet kasserolle.
Tilsæt det hele æg, æggeblommer, hvedemel samt chokolade brækket i mindre stykker.
Varm det hele under omrøring. til det bliver en tyk creme.
Cremen skal simre, men må ikke koge.
Lad cremen køle. Bag pieskallen 225°C på nederste rille i 15 min.
Kom vaniljesukker i chokoladecremen og hæld det i den forbagte bund. Pisk æggehviderne til marengsen stiv med halvdelen af sukkeret.
Vend resten af sukkeret i med lette tag og bred marengsmassen over chokoladecremen.
Drys med mandelflager.
Bag pien ved 150°C i ca 12 min, eller til marengsen er gylden.
Dæmp temperaturen til 100°C og bag pien yderligere 45 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.086 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her