Logo

Rådyrsteg i gryde med kraftig sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ kg rådyrsteg med ben
2 spsk smør
3 løg
1 ½ tsk salt
½ tsk groftmalet sort eller hvid peber
1 flaske lyst øl
1-2 dl vand
1 laurbærblad
1 spsk knust enebær

Sauce:
5 dl sky
3 spsk hvedemel
1 dl vand
1 dl piskefløde
½ dl cremefraiche
2 spsk madeira eller solbærgele
salt og peber.

Skrab evt. kødet og lad det ligge fremme i 30-60 min.
Brun fedtstoffet i en tilpas stor stegegryde, så stegen ikke ligger helt ud til kanten.
Vend stegen og brun den godt over middel varme.
Skræl løgene og skær dem i både.
Lad dem stege med i gryden, når halvdelen af stegen er brun.
Tilsæt salt, peber, øl, vand, laurbærblade og enebær.
Lad stegen simre under låg i 1 ¼ - 1 ½ time.
Kontroller temperaturen med et stegetermometer.
Ved 70°C er kødet rosa indeni og færdig.
Tag stegen op og læg den på et skærebræt med folie over.
Si skyen i et litermål og tilsæt vand, så der bliver 5 dl
Hæld skyen i en kasserolle.
Bland hvedemel og koldt vand og hæld det i skyen.
Lad den koge op under stadig omrøring.
Lad den simre i 3 min. tilsæt fløde, cremefraiche og madeira eller solbærgele.
Lad det koge uden låg i 5 min. og smag til med salt og peber.
Skær stegen i tynde skiver og server.

Serveringsforslag:
Hasselback kartofler, minimajs, broccoli eller grønne bønner, gele eller
syltede løg.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.253 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her