Logo

Verdens bedste brune kager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(ca. 175 stk)

250 g smør/margarine,
250 g sukker,
125 g sirup,
2 tsk (strøgne) potaske (8 gram),
1 spsk vand,
½ kg hvedemel,
1 tsk nelliker,
1 spsk kanel,
50 g finthakket sukat,
75 hakkede mandler.

Smør/margarine, sukker og sirup bringes i kog (må kun lige nå kogepunktet). Potasken udrøres i vandet og tilsættes. N år massen er let afkølet, blandes hvedemel og krydderier, sukat og mandler i. Dejen æltes godt sammen, trilles i ret tykke stænger og stilles køligt et par timer. Skæres med en skarp kniv i papirtynde skiver. Bages ved jævn varme (175ºC) i 6-8 minutter.
Synes De, at det er for meget at bage hele portionen på en gang, kan dejen udmærket gemmes et stykke tid. Rul stængerne i alufolie. Stil dem koldt og nup et stykke, når De har lyst til at bage. Dejen må ikke stilles i køleskabet, da den så bliver for hård og vil smuldre, når den skal skæres i skiver.
Brunkagedej kan godt smuldre, så den næsten er umulig at få samlet. Grunden er, at dejen er for tør, og en smule væske må æltes i, hvilket skal gøres meget forsigtigt.
Dejen deles i flere stykker, der hver æltes med 1 spiseskefuld vand eller to, så vil den efterhånden blive smidig.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.285 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her