Logo

Frikadeller på spid med agurk og cherrytomat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ kg hakket svinekød
2 æg
1 dl havregryn
1 dl mælk
evt. ¼ tsk stødt allehånde
1 ½ tsk salt
½ tsk peber
2 spsk olivenolie

Spid:
1 bk cherrytomater
1 agurk
træspid

Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og evt. revet løg.
Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør herefter melet i.
Lad farsen hvile i køleskab 10 - 30 minutter.
Tag bladene af kålen, skyl dem og snit dem fint.
Pluk kålen i buketter.
Svits de grønne blade i smør ca. 5 minutter.
Rør melet i og spæd med bouillon eller vand.
Lad det simre 5 minutter og tilsæt så blomkålsbuketterne.
Det hele simrer i 10-15 minutter, til det er mørt.
Smag til med muskat, salt og peber.
Drys hakket persille på ved servering.
Form farsen med en ske til ca. 16 frikadeller.
Brun dem på en pande i gyldent smør ved god varme ca. 2 minutter på hver side.
Skru ned til middelvarme og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, til de er gennemstegte.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.514 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her