Logo

Æg i spinat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer

500 g frossen spinat
1 løg
4 æg
1 tsk salt
2 tsk friskkværnet peber
½ dl vand
2 spsk olie
2 tsk rosenpaprika

Den frosne spinat tøes langsomt op i en gryde vand med ca ½ dl vand, der røres ofte til spinaten er optøet. Hældes i en si, og med en tallerken trykkes spinaten fri fra vand.

På en pande tilsætte 2 spsk madolie, og løg steges for lav varme heri, til de bliver blanke - og ikke brune. Spinat hældes ved, og steges med i ca. 2 minutter - løg vendes i spinaten. Der tilsættes salt, peber, og rosenpaprika.

Herefter laves fire huller i spinat/løgblanding på panden, og æggene slås ud, og kommes i disse huller. Der steges videre med låg - stadig for lav varme, indtil æggene er helt stegt, altså blommen også er blevet fast.

Retten tages af varmen, og afkøles en smule. Der skæres i fire portioner, med et æg i hver portion.

Serveres som sund frokostret med masser af frisk brød - og evt. sammen med syltede stærke chilipeber.

Som ekstra tilbehør kan retten tilsættes peperoni - skåret i små stykker. De steges med sammen med spinaten - altså før æg tilsættes.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.019 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her