Logo

Fin velouté af brøndkarse med kammuslinger og kaviar

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

samt peberfløde.
Kammuslinger er i sig selv meget nøddeagtige i smagen, hvilket udløser en selvstændig aplevelse, når de sma­ges med kaviar ag et lille "ryk" af knust peber. Brønd­karse, citran ag alivenalie fuldender sammenhængen med den fløjlsbløde, iskalde ag elegante tilstedeværelse mellem kavia_ fløde ag kammuslinger. BEMÆRK, her anvendes min. 20 g kaviar pr. kuvert.
 
40 g Oscietre kaviar
6 store, friske kammuslinger
2 potter brøndkarse
l dl god olivenolie
½ dl valnøddeolie
½ dl piskefløde
Saft af ½ citron
Salt, peber
½ tsk knust, hvid peber
6 kviste kørvel til pynt
 
Åbn kammuslingerne, soigner dem og skær dem i 2 mm tykke skiver (4 skiver pr. kammusling).
Læg skiverne på en bakke, pensl med valnøddeolie og krydr med frisk­kværnet peber.
Fordel kaviaren på kammuslingerne og placer skiverne oven på hinanden, så der bliver 6 små tårne med 4 lag i hver.
Disponer kaviaren, så der afsluttes med lige meget på toppen.
 
Brøndkarse veloute: Blend brøndkarsebladene med oli­ven- og valnøddeolie til glat konsistens og smag til med citronsaft, salt og peber.
 
Peberfløde: Pisk fløden til let konsistens og smag til med citronsaft og hvid peber.
Anret brøndkarse veloute i midten af 2 dybe tallerkner.
Placer tre kammuslingetårne omkring velouteen med ca. 4 cm mellemrum, så der dannes en trekant.
Ske en "quenelle" (lille, aflang bolle) af peberfløde på midten af velouteen og drys med frisk, knust peber.
Pynt til sidst med små spidser kørvel.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.731 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her