Logo

Pot au feu med kylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

I Frankrig er pot au feu traditionelt lavet af oksekød, der simrer i en kraftig fond, men kylling kan også bruges. Her er en dejlig sauce af vin og krydderurter med møre kyllingestykker og forårsgrønsager i. Kan serveres i fondue med brænder på bordet.
4 portioner

Kylling, omkring 2 ¼ kg
1 dusk persille
1 spsk sorte hele peberkorn
1 laurbærblad
300 g små gulerødder
175 g små porrer
25 g smør
1 spsk olivenolie
300 g skalotteløg, halverede, hvis de er store

2 dl tør hvidvin
800 g små nye kartoffer
1 ¼ dl piskefløde
salt og friskkværnet sort peber
1 lille bundt persille eller estragon, hakket, til pynt

Del kyllingen i 8 stykker og læg skroget i en suppegryde. Tilsæt persille, peberkorn, laurbærblad samt skræller og toppe fra gulerødder og porrer. Dæk med koldt vand og bring i kog. Lad suppen simre i 45 minutter og skum den. Smelt samtidig smør med olivenolie i en dyb stegepande, tilsæt kyllingestykker, krydr og brun dem på alle sider. Læg kyllingestykkerne på et fad og hæld løgene på panden. Steg dem over svag varme i 20 minutter, rør indimellem, indtil de er blevet bløde, men ikke brune.
Læg kyllingestykkerne tilbage på panden og tilsæt vinen. Sørg for, at der ikke er brændt noget fast i bunden. Skrab det eventuelt løs med en træske.Tilsæt gulerødder, porrer og kartofler og hæld fond over, så det lige dækker. Bring det i kog, læg låg på og lad det simre i 20 minutter. Rør fløden i.
Hæld retten op i en fonduegryde og stil den over en brænder på bordet. Gæsterne øser selv op og pynter med krydderurterne.

Tips:
Hvis der er fond tilbage. kan den gemmes i køleskabet og bruges i andre retter. Du kan bruge store kartofler, men så skal de forkoges, så de når at blive møre på 10-15 minutter i fonduegryden.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.443 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her