Logo

Fiskefilet med citron-kapers -smør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kun for citroholics / 4 citronfreaks.

800 g fiskefilet (fx rødfisk, torsk, sej)
salt, friskkværet peber, sukker
½ bundt persille
1 økologisk citron
1-2 spsk smeltet smør
3 spsk hvedemel
3-4 spsk koldt smør
1 spsk kapers

Salt fiskefileterne og drys med peber. Skyl persillen og hak den meget fint.
Skyl citronen i varmt vand, tør den og riv skallen fint - pres den så.
Lad smørret smelte på en stor tefalpande.
Drys melet ud på en tallerken, vend fisken i det og ryst, så der ikke hænger for meget hvedemel ved.
Læg fileterne i det varme, smeltede smør og steg ved stærk hede i 1 minut.
Skru ned til svag varme, vend forsigtigt fileterne og steg dem 2-4 minutter mere, til de ikke længere er glasklare indvendigt.
Tag dem af panden, dæk dem til og hold dem varme.
Hæld resten af stegefedtet fra og tør panden med køkkenrulle.
Så på med citronsaften og rør det kolde smør i med grydeskeen i små portioner.
Rør citronskal, kapers og persille i ved middel varme.
Smag til med salt, peber og eventuelt 1 knsp sukker og læg endnu en gang fiskefileterne i, så de lige kan blive varme.
Smager godt sammen med pillekartofler.
kj pr. portion: 1100

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 971 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her