Logo

Pighvar med røget bacon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

At blande fisk og gris i den samme ret er der nok flere der vil løfte øjenbryn over. Men hvorfor det? Man skal vel bruge det man har, og i Bretagne i det vestlige Frankrig har fiskerne bragt mad ind i århundreder. Og lige omme bag klitterne har grisene gået og rodet.

4 stykker pighvar a 200 gram, med ben og skind
300 gram røget bacon i tern
1 fed hvidløg
1 kvist timian
50 gram finthakket løg
evt. lidt spinat og revet muskatnød
salt

Fiskestykkerne anbringes på hvert sit stykke alufolie, som skal være så stort at der kan laves pakker.
Steg baconen let og fordel den i pakkerne sammen med de øvrige ingredienser.
Spinat og muskatnød er en variant, der kan udelades.
Alufolien lukkes tæt omkring det hele og stilles i en 210ºC varm ovn i 15-20 minutter.
Serveres i alufolien med pillekartofler fra Samsø og hvidt brød.
Dertil kan drikkes en muscadet fra Loire.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (11 stemmer)
Siden er blevet set 1.610 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her