5 modne tomater
450 gram fersk laks
1,2 dl frisk limesaft
2 rødløg
Et stænk tabacosauce
½ tsk salt
½ tsk sukker
kværnet hvid peber.
Til pynt:
2 forårsløg
2 lime
Skold tomaterne, flå dem befri dem for kerner og skær dem i små terninger.
Skær laksen i meget tynde skiver på skrå - gøres bedst hvis den har været frosset og er ved at tø op - skær disse skiver i lidt mindre strimler. Bland de hakkede tomater med limesaft, løg i tynde skiver, tabascosauce, salt, sukker og hvid peber. Vend laksen forsigtig i denne salat og kom den i en skål, dæk den med folie og stil den i køleskabet i mindst 6 timer.
Vendt rundt i salaten engang imellem. Hvis der samler sig for meget væde i bunden, så hæld den fra. Server på et fladt fad, pynt med fintsnittede forårsløg og både af lime.