1 ½ kg lammekølle med ben
2 fed hvidløg
salt + peber
100 g blåskimmelost
1 dl cremefraiche
1 ½ dl vand
1 dl hvidvin
200 g løg
200 g frisk spinat
Lammekølle spækkes med hvidløg, stik med en spids kniv lommer ind langs ben og i fedtkanten og fyld dem med hvidløgssplinter. Lammekøllen gnides med salt og peber og lægges i en lille bradepande.
Brunes i ovnene ca. 15 min ved 225ºC. Køllen tages ud og varmen dæmpes til 160ºC.
Blåskimmelost og cremefraiche røres sammen og smøres på køllens over og underside Vand og hvidvin kommes i bradepanden sammen med løg skåret i både.
Køllen steger videre i 1 ¼ - 1 ½ time afhængig af hvor rosa man ønsker den.
Køllen pakkes i folie og hviler 10 min. inden den skæres i skiver.
Stegesky og løg hældes i en gryde og skummes for fedt. Spinaten skylles, og drypper af og hakkes groft. Spinaten kommes i skyen, varmes igennem og saucen smages til med salt og peber.