Logo

Frikandeau - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En søndagsret som nok er gået lidt i glemmebogen. Man kan servere retten som helstegt frikandeau, men kødet kan også skæres i skiver inden stegningen, så vil stegetiden være en hel del kortere.

 

Til 6 personer

¾-1 kg reelt kalvekød, fx inderlår eller klump

4 spsk smør

4- 5 skiver røget spæk

salt og peber

3 dl bouillon eller suppe

1 ½ dl fløde

hvedemel til jævning

ribsgelé

 

Ombind kødstykket med tynde spækskiver. Brun det på alle sider i gyldent fedtstof i en stegegryde.

Krydr med salt og peber.

Spæd med halvdelen af suppen og halvdelen af fløden.

Lad kødet snurre under låg i 1-1 ¼ time, vend det når halvdelen af tiden er gået.

Tag kødet op af gryden og tilsæt resten af væden.

Kog igennem og jævn til sauce.

Smag til med ribsgelé, salt og peber.

Frikandeau kan serveres med smørbrunede kartofler, men en god kartof­felmos smager også dejligt til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (10 stemmer)
Siden er blevet set 1.151 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her