2 spsk salt
Peber
6-8 laurbærblade
½ tsk allehånde
2 kg svinekam
Sæt en kedel vand over til kogning, tænd ovnen på 230ºC.
Rids stegen helt ned til kødet med ½ cm brede svær.
Læg stegen med sværen nedad i en bradepande, og hæld det kogende vand ved. Ind i ovnen i 20 min.
Stegning:
Vandet hældes fra i en skål til saucen.
Sværen indgnides med salt, ned mellem sværene.
Kødsiden indgnides med salt, peber og allehånde.
Stegen sættes tilbage i bradepanden, og laurbærbladene sættes ned mellem sværene.
Ind i ovnen i 30 min stadig ved 230ºC.
Hviletid:
Stegen tages ud, og stilles utildækket på bordet i 15 min.
Ovnen sættes ned til 160ºC.
Stegning:
Ind i ovnen i 30 min.
Herefter skal centertemperaturen vise 60.
Hvis lavere - ind i ovnen igen.
Brug herefter fem minutter på sværen, d.v.s. der skal måske bruges grill.
Hviletid:
Ud af ovnen, fedtet hældes fra, folie rundt om stegen i bradepanden, ej om sværen.
Hviletid 20 minutter.
Udskæring: Skær sværen fra, er den ikke helt færdig, er det nu, den skal under grillen igen.
Skær stegen i passende skiver.