Logo

Flæsk i gele

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


¾ kg kogeflæsk,
suppeurter,
1 timiankvist,
2 laurbærblade,
5-6 peberkorn.
Til gele:
4 dl eddike,
½ dl vand,
1 ituskåret løg,
salt,
3 laurbærblade,
6-8 peberkorn,
2 blade husblas.

Allerførst koges flæsket med urter og laurbærblade. Småkoger ca. 1 ¼ time, hvorpå flæsket tages op og suppen sies gennem et kaffefilter.
Til geleen bringes eddiken i kog sammen med vandet og 1 dl af den siede suppe, det ituskårne løg, laurbærblade, salt og peberkorn. Koger et kvarterstid, sies, og i den varme suppe smeltes den udblødte husblas. Flæsket skæres i nette skiver, lægges taglagt i et halvdybt serveringsfad, og dekoreres med laurbærbladene. Når geleen begynder at stivne, dryppes den forsigtigt henover flæsket.
Ved serveringen pyntes anretningen langs fadets sider med ensartede skiver af rødbeder.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.107 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her