Logo

Blomkålssalat med avocado, semi-dried tomat, chili og koriander

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dansk blomkål behøver bestemt ikke være en kedelig, kogt, hvid ting. Prøv salaten her, for eksempel til røget fisk eller fjerkræ - eller spis den, som den er.

 

 

Dansk blomkål behøver bestemt ikke være en kedelig, kogt, hvid ting. Prøv salaten her, fx. til røget fisk eller fjerkræ - eller spis den, som den er. Til fire personer.

1 lille, fast hvidt blomkålshoved
kødet af 3 velmodne avocadoer
1 udkernet, fintsnittet rød chili
saft af ½-1 citron
1 snittet bdt forårsløg
salt, friskkværnet peber
1 lille bdt koriander
½ portion semi-dried tomater (se opskriften herunder).

*

Pluk blomkålen i små buketter, blancher dem i kogende, letsaltet vand 2-3 minutter, hæld dem i en sigte, afkøl under den kolde hane og lad dem afdryppe.
Mos og rør avocadokødet med chili, citronsaft og forårsløg, smag til med salt og peber samt lidt af den friske koriander.
Vend blomkål og avocado-dressing sammen, anret salaten i en skål og pynt med resten af den friske koriander og semidried tomater.

Semi-dried tomater:
500 g store cherry- eller blommetomater
havsalt
olivenolie.

Begynd med de semi-dried tomater, som kan laves i forvejen: Skær tomaterne igennem, læg dem på en plade med bagepapir, drys salt på og stænk olivenolie over. Sæt tomaterne i ovnen ved 125ºC - gerne varmluft - i et par timer.
Skær de øvrige tomater i grove stykker og bland dem med de semi-dried og stænk med olivenolie.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.682 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her